Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


onsdag, mars 21, 2018

Livräddande kunskaper

Idag blev min bil klar. Som jag trodde. Inget fel kunde konstateras. Bedrövligt, men vad göra, felet kommer ju bara ibland och ger inte ifrån sig någon felkod i systemet. Ger mig fan på att något rasar totalt två dagar efter att garantin går ut.

Även idag blev det en frisk och lite krispig cykling, nu tillbaka till verkstaden. En skön tur även idag. Jätteskön faktiskt.

Igår blev det ju ingen bra bild på min cykel. Som kompensation blir det därför idag en renodlad bonusbild på den. Känns rättvist.



I går kväll hade vi kurs med Team Rynkeby-God Morgon Stockholm. Livsviktig kurs. HLR. Hjärt- och lungräddning.

Har vi i och för sig haft varje år, men det är alltid nyttigt med träning och återuppväckning av slumrande kunskaper. För en del nya i teamet var det ny kunskap.


Jennie och Erica gav oss viktiga kunskaper

Jennie är en av våra cyklister tillika med i vårt sjukvårdsteam. Hon har mångårig erfarenhet från diverse akutmottagningar. Vi har även några läkare i teamet. Känns jättetryggt att ha med viktig sjukvårdskompetens när vi är ute och cyklar.

Erica är fru till en av våra cyklister och hon jobbar dagligen med sådana här utbildningar i företaget Brandfast som ställde upp med både undervisningsmaterial som Erica själv. 

Cykling är en farlig sport, så vi pratade även hur vi ska bete oss om det händer något under våra cyklingar. Du vet, varna, larma, stänga av trafik osv osv. Viktigt att prata om det i förväg, för när saker händer är det lätt att det blir kaos om man inte har pratat om rutiner i förväg.

Under de tre år jag varit med i Rynkeby har det hänt saker. Vissa saker mer allvarliga än andra, så att ha med sig HLR-kunskap, oavsett om man cyklar eller går på gatan är jätteviktigt.

Inte nog med det, vi hade även en kortare kurs i cykelmeckning också. Eller rättare sagt, hur man gör när man får punka. Alla i teamet vet inte det, så det är ju lite spännande.

Vi har ju lyckan att i vårt team ha världens bästa cykelmeck, Christoffer Härling, mest benämd som Rille. Han jobbar till vardags hos Sportson i Farsta som fantastiskt nog upplät sina lokaler till oss efter stängningsdags.


Bilden har jag ogenerat snott av Anna Högman.
Någon har uppenbarligen en crush på Rille.
Vem kan det vara?


Nu är jag lite sen på bollen, men rätt vinnare i Mellofinalen skulle varit Jessica Andersson med hennes Party Voice.

Hörde den just på radion och jag gick igång direkt utan att först veta vilken låt det var.

Då är det nu officiellt  klarlagt, fel låt vann. Rätt låt skulle varit Party Voice. Tänk att man måste vara med och styra upp allting överallt.